بارداری بعد از میومکتومی چه شرایطی دارد؟ کسانی که دارای فیبروم رحم هستند، میتوانند با وجود آن باردار شده و یا حتما قبل از اقدام به بارداری، باید عمل جراحی فیبروم انجام دهند؟ بعد از برداشت فیبروم، چند درصد امکان بارداری وجود خواهد داشت؟ دردهای بعد از عمل فیبروم در دوران بارداری چگونه است؟
آیا بارداری بعد از فیبروم رحم امکان پذیر است؟
کسانی که عمل جراحی فیبروم با روش میومکتومی را انجام دادهاند، غالبا برای بارداری بعد از جراحی میومکتومی، نگران بوده و ترس از دست دادن قوه بارداری خود را دارند. در حالی که میومکتومی، یکی از ایمنترین راههای برداشتن فیبرومهای رحمی بوده و در حالت کلی، برای بارداری مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در واقع نوع فیبروم رحم، اندازه و تعداد آن در باروری فرد تاثیرگذار بوده و همچنین، روش مناسب برای برداشتن فیبروم را مشخص خواهد کرد.
افراد بعد از انجام عمل میومکتومی، میتوانند به راحتی باردار شده و البته بهتر است قبل از اقدام به بارداری، مدت زمانی را برای التیام یافتن جای فیبرومها و بهبود وضعیت رحم در نظر گرفته و در این بازه زمانی، تحت نظر بهترین متخصص زنان در سعادت آباد باشند. در واقع بارداری بعد از میومکتومی باید در زمان مناسب انجام شود تا از خطرات تهدید کنندهای مانند آنچه در زیر گفته شده است در امان بمانید. خطرات بارداری بعد از میومکتومی و عمل جراحی فیبروم های رحمی، شامل موارد زیر است:
- بعد از انجام میومکتومی و عمل فیبروم، ممکن است فیبرومهای جدیدی رشد کرده و در واقع، فیبرومهای رحمی مجددا عود کنند.
- بعد از عمل میومکتومی، ممکن است عفونتهای رحمی مختلفی بروز پیدا کنند که این عفونتها، بارداری و حاملگی بعد از میومکتومی را دچار اختلال خواهند کرد.
- برشها و زخمهایی که در طول جراحی میومکتومی در رحم ایجاد شده است برای بهبودی و برطرف شدن، نیاز به زمان داشته چرا که احتمال باز شدن آنها در رحم در زمان بارداری وجود دارد.
- همچنین ممکن است در صورتی که برشهای ایجاد شده در میومکتومی، برشهای عمقی و شدیدی باشند، قدرت باروری فرد را تحت تاثیر قرار داده و نازایی او را به دنبال داشته باشد.
دردهای بعد از عمل میومکتومی در بارداری
بارداری بعد از جراحی میومکتومی به دلیل فیبرومهایی که قبلا در رحم وجود داشتهاند، ممکن است دردها و ناراحتیهایی را در محیط رحم به دنبال داشته باشد. حتی در صورت التیام یافتن جای فیبرومها، ممکن است فرد باز هم دردهای خفیفی را تجربه کرده و جای فیبرومهای قبلی تبدیل به نقاط حساس و سوزناکی در دوران بارداری شوند.
بهترین زمان برای بارداری بعد از میومکتومی
بعد از جراحی میومکتومی نباید سریعا برای بارداری اقدام کرد چرا که باید آمادگی لازم برای بارداری را به دست آورده و مدت زمان لازم برای ترمیم دیواره رحم و بهبود جای زخمهای پس از عمل میومکتومی را در نظر بگیرید. در این مدت زمان که در حالت کلی در حدود سه ماه بعد از عمل میومکتومی توصیه شده است، بهتر است زیر نظر پزشک خود بوده و برای اقدام به بارداری بعد از میومکتومی حتما با او مشورت کنید.
شرایط حاملگی بعد از میومکتومی چگونه است؟
حاملگی بعد از میومکتومی شرایط خاصی داشته که شامل موارد زیر بوده که با در نظر گرفتن آنها در کنار رعایت نکات مربوط به مراقبت های بارداری، میتوانید یک بارداری سالم و کم خطرتر را تجربه کنید، این شرایط شامل موارد زیر است:
- اقدام به بارداری بعد از میومکتومی باید تحت نظر پزشک متخصص زنان و پس از مشورت با او انجام شود.
- برای اقدام به بارداری، باید مدت زمان مشخصی را صبر کرده و اقدام به بارداری را به بعد از آن زمان به تعویق بیندازید.
- حاملگی بعد از میومکتومی امکان پذیر بوده و میتوان گفت به طور میانگین حدود 90 درصد از افراد پس از عمل میومکتومی و یا حذف فیبرومهای رحمی از طریق روشهای دیگر، توانستهاند به خوبی باردار شده و مشکلی از این بابت نداشتهاند. اما به طور کلی باید بگوییم درصد باروری افراد بعد از میومکتومی، کمی کاهش یافته و به میزان اندکی، محدودتر خواهد شد.
- افرادی که افزون بر فیبروم رحمی با مشکل ناباروری نیز روبهرو هستند، بعد از انجام عمل میومکتومی و پاکسازی محیط رحم از توده فیبرومها، شانس باروری دوبارهای خواهند داشت و اگر دلیل نازایی آنها وجود فیبرومهای رحمی بوده باشد، مشکل آنها به راحتی برطرف شده و با اقدام به بارداری در زمان مناسب، نتیجه مناسب و مطلوبی خواهند گرفت.
عود دوباره فیبروم رحمی بعد از میومکتومی چه تاثیری در بارداری دارد؟
بعد از عمل میومکتومی این احتمال وجود دارد که فیبرومهای رحمی حتی در زمان بسیار کوتاهی پس از عمل، مجددا عود کنند. عود کردن و رشد دوباره فیبرومها بعد از میومکتومی اگر در دوران بارداری فرد رخ دهد، ممکن است سبب زایمان زودرس و یا بروز اختلالاتی در روند زایمان طبیعی شده و یا احتمال زایمان سزارین را برای او بالا ببرد.