عوارض کولپوسکوپی

عوارض کولپوسکوپی رحم

عوارض کولپوسکوپی رحم برای همه افراد به وجود نمی‌آید اما ممکن است انجام کولپوسکوپی سبب بروز ناهنجاری‌هایی در رگ‌های خونی در ناحیه رحم شده و چالش‌هایی را برای فرد ایجاد کند. آشنایی با عوارض احتمالی کولپوسکوپی و راهکارهای پیشگیری و رفع آن‌‌ها برای افرادی که قصد انجام این عمل را دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه این مقاله در مورد عوارض و خطرات بعد از کولپوسکوپی به توضیحات بیشتری پرداخته‌ایم.

خطرات کولپوسکوپی

عوارض کولپوسکوپی رحم چیست؟

معمولا کولپوسکوپی رحم یک روش ایمن بوده و عوارض جدی ندارد. با این حال، کولپوسکوپی ممکن است عوارض و مشکلاتی را برای فرد به دنبال داشته باشد که بهتر است آن‌ها را بشناسید تا بتوانید به خوبی آن‌ها را مدیریت کنید. عوارض احتمالی پس از کولپوسکوپی عبارتند از:

  • خونریزی: پس از کولپوسکوپی، تا مدت زمان کوتاهی خونریزی خواهید داشت. خونریزی بعد از کولپوسکوپی عموما خفیف بوده و به طور خودبه‌خود برطرف خواهد شد. در نظر داشته باشید که اگر بعد از چندین روز پس از کولپوسکوپی همچنان خونریزی داشتید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • عفونت: عفونت ها معمولا به دلیل عدم بهداشتی بودن محیط و یا عدم رعایت ضدعفونی کردن ابزار در حین انجام کولپوسکوپی برای فرد ایجاد می‌شود. در صورت غیر بهداشتی بودن محیط و لوازم مورد استفاده برای انجام کولپوسکوپی، احتمال بروز عفونت بیشتر خواهد بود. همچنین اگر بعد از انجام کولپوسکوپی، بهداشت ناحیه واژن رعایت نگردد، احتمال بروز عفونت وجود خواهد داشت.
  • عوارض نادر کولپوسکوپی: در برخی موارد نادر، عوارضی مانند آسیب به بافت‌‌های اطراف، خونریزی شدید، تحریک عضلانی و حساسیت برای فرد ایجاد خواهد شد. این عوارض معمولاً بسیار نادر بوده و در برخی از موارد خاص ممکن است رخ دهد.

ترشحات بعد از کولپوسکوپی

بسیاری از افراد بعد از انجام کولپوسکوپی مقداری ترشح خواهند داشت و برخی از افراد نیز ممکن است هیچ‌گونه ترشح غیر طبیعی نداشته باشند. این ترشحات معمولاً در بسیاری از موارد طبیعی هستند. ترشحات بعد از کولپوسکوپی شامل موارد زیر است:

  • ترشحات واژنی: پس از انجام کولپوسکوپی، احتمال دارد ترشحات واژنی معمولی داشته باشید. این ترشحات عموما دارای رنگ متمایل به سفید یا زرد روشن بوده و بوی نامطبوعی دارند. این ترشحات در بیشتر موارد به طور طبیعی در چند روز اول پس از انجام کولپوسکوپی کاهش می‌یابند.
  • ترشحات خفیف خونی: در برخی موارد نیز ممکن است بعد از انجام کولپوسکوپی، ترشحات خفیف و خونی داشته باشید که تا چند روز ادامه داشته و در صورتی که مقدار خون خارج شده از بدن بسیار زیاد بوده یا به مدت طولانی ادامه داشته باشد، باید به بهترین متخصص زنان در سعادت آباد خود اطلاع دهید.

در صورتی که ترشحات بعد از کولپوسکوپی با گذشت چند روز پس از انجام آن، قطع نشده و بهبود پیدا نکند، حتما به پزشک خود اطلاع داده و علائم خود را با او در میان بگذارید.

آیا عمل کولپوسکوپی دردناک است؟

کولپوسکوپی به طور کلی یک روش تشخیصی بوده و در اصل یک فرآیند بدون درد است. اما برخی افراد نیز ممکن است در طول فرایند کولپوسکوپی، احساس درد و ناراحتی داشته باشند.

در مرحله اول، پزشک یک آزمون اسکرینینگ را انجام می‌دهد که به طور خلاصه از لوله کوچکی برای جمع‌آوری نمونه سلولی استفاده می‌شود. این آزمون معمولاً برای بررسی سلول‌های گردن رحم استفاده شده و ممکن است حس درد خفیفی برای فرد ایجاد کند.

قرار دادن کولپوسکوپ در واژن و یا روی گردن رحم نیز کمی احساس درد و فشار ایجاد می‌کند. اما برای بسیاری از افراد، این تحریک یا فشار تا حدی است که آزاردهنده یا دردناک نیست.

به علاوه، انجام بیوپسی در این فرآیند، باعث حس درد و ناخوشی بیشتر خواهد شد، اما این کار عموماً با استفاده از مواد بی حسی موضعی انجام شده تا درد بسیار کمتری را برای بیمار ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: جراحی لاپاراسکوپی و همه چیز درباره آن

چه زمانی باید برای عوارض کولپوسکوپی به پزشک مراجعه کرد؟

بعد از انجام کولپوسکوپی، در صورتی که تجربه عوارض غیرمعمول یا نگران ‌کننده‌ای داشته باشید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید. در صورتی که موارد زیر را تجربه می‌کنید، بدون از دست دادن زمان به پزشک خود مراجعه کرده و راهنمایی لازم را دریافت کنید.

  • دردهای شدید
  • تغییرات غیرعادی در روند خونریزی
  • تغییرات غیرعادی در وضعیت عمومی
  • خونریزی شدید که متوقف نشده باشد.
  • علائم عفونت مانند ترشحات با بو و رنگ غیر طبیعی و احساس سوزش و خارش در واژن

پیشگیری از عوارض کولپوسکوپی رحم

برای پیشگیری از عوارض جانبی کولپوسکوپی رحم، راهکارهای متعددی وجود دارد که در این بخش به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم داشت.

برای کاهش خطر عوارض، بهتر است به دقت توصیه‌های پزشک و مراقبت های بعد از کولپوسکوپی را رعایت کنید. این مراقبت‌ها شامل محدودیت ‌در برقراری جنسی، استفاده از ضدعفونی کننده‌ ها، استفاده از داروهای تسکین‌دهنده درد، عدم استفاده از تامپون و … است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *