چسبندگی رحم

چسبندگی رحم

چسبندگی رحم چه علائمی دارد و چگونه ایجاد می‌شود؟ درمان سریع چسبندگی رحم چیست؟ این بیماری چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟ آیا چسبندگی رحم با قرص رفع می‌‍شود؟ آیا چسبندگی رحم ممکن است باعث نازایی شود؟

چسبندگی رحم یک نوع بیماری شایع در زنان است که به آن سندرم آشرمن و یا چسبندگی داخل رحمی نیز گفته می‌شود. در این بیماری، یک بافت اسکار در داخل واژن ایجاد شده و دیواره‌های داخلی رحم به یکدیگر می‌چسبند که این وضعیت عمدتا در اثر آسیب‌های مختلف، عفونت و … رخ می‌دهد. این بیماری باید سریعا درمان شده چرا که در غیر این صورت، می‌توان عوارض جبران‌ناپذیری شامل سقط جنین، ناباروری و … را برای فرد به دنبال داشته باشد.

درمان چسبندگی رحم سعادت آباد

چسبندگی رحم چه علائمی دارد؟

چسبندگی رحم ممکن است در برخی از موارد هیچ نشانه‌ای نداشته باشد و تنها در معاینه کامل رحم توسط پزشک، تشخیص داده شود. اما علائم کلی چسبندگی رحم نیز شامل موارد زیر است:

  • سقط جنین مکرر

در سقط جنین‌ های مکرر و پشت سر هم، احتمال بسیار بالایی برای بیماری چسبندگی رحم وجود دارد.

  • بروز تغییر در قاعدگی

نداشتن قاعدگی، پریودهای بسیار کم و سبک (هپومنوره)، خونریزی غیر طبیعی رحم و در واقع هر گونه کم شدن، قطع خونریزی و وجود بی‌نظمی‌های زیاد در این دوران، علامت و نشانه‌ای از وجود چسبندگی رحم خواهد بود. همچنین، وجود درد زیاد و یا احساس گرفتگی در ناحیه زیر شکم در دوران قاعدگی که با کم و یا قطع شدن حجم خونریزی در این دوران باشد نیز، از علائم چسبندگی رحم به شمار می‌آید.

  • درد در هنگام مقاربت و برقراری رابطه جنسی

در صورت وجود دردهای شدید هنگام برقراری رابطه جنسی، پزشک متخصص احتمال وجود چسبندگی رحم را به خوبی بررسی خواهد کرد.

  • ناباروری بدون دلیل مشخص

وجود ناباروری بدون آن که دلیل مشخص و معلومی برای آن وجود داشته باشد، احتمال وجود بیماری نظیر چسبندگی رحم بسیار قوی خواهد بود.

  • احساس درد در ناحیه لگن

وجود دردهای شدید و زیاد در ناحیه لگن نیز، از دیگر علائم چسبندگی رحمی در بدن فرد است.

روش‌های درمانی چسبندگی رحم

برای درمان چسبندگی رحم روش‌های مختلفی وجود دارد که بسته به شدت و میزان پیشرفت بیماری در بدن هر فرد و بر اساس تشخیص بهترین متخصص زنان در سعادت آباد، از آن‌ها برای درمان بیماری استفاده خواهد شد که در ادامه به توضیح این روش‌هی درمانی پرداخته‌ایم.

  • هیستروسکوپی

در چسبندگی رحم خفیف، بافت اسکار ایجاد شده در ناحیه رحم بسیار نازک بوده و این امکان را خواهد داشت تا به راحتی از طریق روش هیستروسکوپی برداشته و حذف شود. در واقع هیستروسکوپی یکی از روش‌های معمول و متداول برای درمان چسبندگی رحم است که با برش و حذف بافت اسکار ایجاد شده به کمک یک هیستروسکوپ ویژه، به درمان و برطرف شدن این بیماری به خوبی کمک می‌کند. در صورت شدید بودن میزان چسبندگی و گسترده‌تر بودن آن نیز، پزشک از یک قیچی برای این کار استفاده خواهد کرد.

  • استروژن درمانی (هورمون درمانی)

داروهای استروژن خوراکی که در صورت تشخیص پزشک برای بیمار تجویز خواهد شد، موجب بهبود دیواره رحم و زخم‌ها شده و از این طریق، به برطرف شدن چسبندگی رحم به خوبی کمک خواهد کرد. استروژن درمانی و یا هورمون درمانی همچنین، از گسترش چسبندگی رحم و یا احتمال بروز دوباره آن، به خوبی جلوگیری خواهد کرد.

  • جراحی لاپاراسکوپی

روش جراحی لاپاراسکوپی افزون بر روش درمانی چسبندگی رحمی، یک روش تشخیصی بوده و پزشک می‌تواند هنگام استفاده از این روش، ضمن تشخیص چسبندگی رحم و میزان گستردگی آن، به طور همزمان به درمان آن نیز بپردازد. جراحی لاپاراسکوپی شامل استفاده از ابزاری لوله‌ای شکل به نام لاپاراسکوپ بوده که به یک دوربین کوچک مجهز شده است و از این طریق، امکان مشاهده قسمت‌های داخلی رحم را به خوبی فراهم می‌کند. این روش نیز مانند هیستروسکوپی، با برداشتن و از بین بردن بافت اسکار ایجاد شده در ناحیه رحم، به خوبی به درمان چسبندگی رحمی کمک خواهد کرد.

  • مصرف داروهای ضد التهابی

داروهای ضد التهابی نیز که باید حتما در صورت تجویز و تشخیص پزشک مصرف شوند، در بهبود علائم و همچنین جلوگیری از بروز دوباره چسبندگی رحمی، نقش موثری خواهند داشت.

چه کسانی بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به چسبندگی رحم هستند؟

افرادی با ویژگی‎‌ها و سوابق پزشکی گفته شده در زیر، بیش از دیگران در معرض بروز چسبندگی رحم در بدن خود هستند و به همین دلیل لازم است تا آگاهی بیشتری نسبت به علائم خود داشته باشند و در مورد آن حتما با پزشک خود مشورت کنند. این ویژگی‌ها و سوابق نیز در ادامه گفته شده است:

  • وجود سابقه سقط جنین
  • دفع نشدن کامل جفت بعد از زایمان طبیعی
  • سابقه بروز خونریزی بسیار شدید بعد از زایمان
  • انجام عمل جراحی برای برداشتن فیبروم رحمی
  • سابقه تشکیل اسکار در محل جراحی انجام شده بعد از عمل سزارین
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *