درمان آندومتریوز

درمان آندومتریوز

درمان آندومتریوز از چه روش‌هایی انجام می‌شود؟ رژیم غذایی چگونه به کاهش علائم و عوارض آندومتریوز کمک می‌کند؟ بیماری آندومتریوز چه خطرات و عوارضی داشته و درمان آن چه اهمیتی دارد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با درمان آندومتریوز بیشتر آشنا شویم.

اندومتریوز و درمان

روش های درمانی آندومتریوز

درمان آندومتریوز عمدتا از روش‌هایی مانند دارو درمانی و یا جراحی بوده و برای تشخیص صحیح و انتخاب درست روش درمانی آن، باید به بهترین متخصص زنان در سعادت آباد مراجعه کنید. روش درمانی مناسب برای این بیماری نیز، بر اساس شدت علائم و وضعیت جسمی بیمار، باردار بودن یا نبودن او و … توسط پزشک متخصص مشخص خواهد شد.

در ادامه به برخی از روش‌های درمانی آندومتریوز می‌پردازیم:

  • هورمون درمانی

استفاده از داروهای هورمونی مانند قرص‌های ضد بارداری، به کم شدن و یا از بین رفتن دردهای ناشی از آندومتریوز کمک خواهند کرد. داروهای هورمونی همچنین ممکن است سبب کند شدن رشد بافت آندومتر شده و یا از رشد بافت‌های جدیدتر جلوگیری کند.

  • داروهای ضد درد

داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و … به تسکین دردهای قاعدگی دردناک که در اثر آندومتریوز رخ می‌دهد، کمک کرده و البته برای مصرف این گونه داروها و مسکن‌ها، حتما با پزشک زنان مشورت کرده و شرح حال کامل و وضعیت بارداری خود را با او در میان بگذارید.

  • استفاده از روش های درمانی موثر در باروری

بیماری آندومتریوز همان طور که گفته شد می‌تواند بارداری فرد را مختل کرده و او را با مشکلاتی در این زمینه مواجه کند. به همین دلیل ممکن است پزشک از روش‌های مختلف درمان ناباروری که موجب تحریک تخمک‌ها برای تخمک‌گذاری بیشتر، لقاح آزمایشگاهی و … می‌شود، استفاده کند. این موضوع که کدام یک از روش‌های درمانی برای شما مناسب بوده و باید مورد استفاده گردد نیز، متناسب با شرایط هر فردی متفاوت بوده و تشخیص آن بر عهده پزشک متخصص خواهد بود.

  • به کارگیری روش های جراحی

روش‌های جراحی که در درمان آندومتریوز  به کار می‌رود، شامل جراحی باز شکمی و همچنین، جراحی لاپاراسکوپی است. جراحی لاپاراسکوپی رحم که در آن آسیبی متوجه رحم و تخمدان‌ها نیست، به عنوان یک روش درمانی جدید در درمان آندومتریوز شناخته شده است. جرابحی لاپاراسکوپی برای درمان آندومتریوز در بیشتر مواقع موفقیت‎‌آمیز بوده اما در غیر این صورت به جای آن، جراحی باز شکمی انجام خواهد شد.

  • هیسترکتومی و برداشتن تخمدان ها

جراحی‌هایی نظیر هیسترکتومی برای برداشتن رحم و یا اوفورکتومی برای برداشتن تخمدان، از جمله موثرترین روش‎‌های درمانی آندومتریوز بوده اما از طرف دیگر، قدرت باروری خانم‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به همین دلیل، در میان دیگر روش‌های درمانی آندومتریوز اولویت بالایی نداشته و در شرایطی که روش‌های درمانی دیگر موثر واقع نشده باشند،  پزشک آن‌ها را تجویز خواهد کرد.

چرا که برداشتن تخمدان‌ها، سبب کاهش تولید هورمون‌های زنانه و یائسگی زودرس خواهد شد که در ادامه، خطر بیماری‌های قلب و عروقی و حتی مرگ زودرس را به دنبال خواهد داشت.

برای درمان اندومتریوز چه بخوریم؟

حفظ یک رژیم غذایی سالم و سرشار از سبزیجات و مواد غذایی تازه، ویتامین‎‌ها و مواد معدنی حین درمان آندومتریوز به روند بهبودی کمک بسیاری کرده و نقش موثری خواهد داشت. از جمله این مواد غذایی مفید نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ماهی سالمون، تخم کتان، گردو و … که اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین می‌کنند.
  • سبزیجات تیره، کلم بروکلی، آجیل، مغزها، حبوبات و مواد غذایی که سرشار از آهن هستند.
  • میوه و سبزیجات تازه نظیر پرتقال، توت، اسفناج و همین طور شکلات تلخ که سرشار از آنتی اکسیدان‎‌ها هستند.
  • مواد غذایی دارای چربی امگا 3 که به عنوان چربی های سالم و ضد التهابی شناخته شده و در کاهش علائم و دردهای ناشی از آندومتریوز به خوبی موثر است.

همچنین در طول درمان آندومتریوز بهتر است از مصرف برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز، چربی های ترانس و اشباع شده، کافئین، گلوتن و …، و همچنین مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات و … پرهیز کرده و از این طریق، به تسریع روند درمانی خود کمک کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *