لاپاراسکوپی فیبروم رحم که یکی از جدیدترین روشهای خارج کردن فیبروم های رحمی است، کاملا ایمن و نیمه تهاجمی بوده و بیمار را از عوارضی مانند عفونت، خونریزی و … که در روشهای جراحی ممکن است با آنها روبهرو شود، دور نگه داشته و به همین دلیل، بسیار محبوب بوده و توسط پزشکان نیز، توصیه شده است. لاپاراسکوپی فیبروم رحم، از طریق دستگاههای پیشرفته انجام شده و در درمان بیماریهای مختلف زنان مانند آندومتریوز، فیبروم رحم، کیست تخمدان، چسبندگی رحم و … کمک کننده بوده و به خوبی اثربخش است.
لاپاراسکوپی فیبروم چگونه انجام می شود؟
در لاپاراسکوپی فیبروم، پزشک به جای برشهای بزرگ طولی و یا عرضی بر روی شکم بیمار، تنها سه و یا جهار برش کوچک به اندازه چند میلیمتر بر روی پوست ایجاد خواهد کرد. این روش با استفاده از دستگاهی به نام لاپاراسکوپ انجام میشود که شامل یک لوله و یا میله مجهز به دوربین است و از این طریق، امکان مشاهده فیبروم و دسترسی به آن را برای پزشک فراهم میکند.
پس از مشاهده فیبروم، پزشک برشهایی را در ناحیه مورد نظر ایجاد کرده و یا در صورت نیاز، فیبروم را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده تا بتواند آن را به راحتی خارج کند.
بیشتر بخوانید: لاپاراسکوپی رحم
مزایای لاپاراسکوپی فیبروم
مراحل انجام لاپاراسکوپی فیبروم رحم ممکن است در مقایسه با عمل جراحی باز برای پزشک کمی دشوارتر باشد اما مزایای بی شماری دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
- لاپاراسکوپی فیبروم، قدرت باروری فرد را حفظ کرده و بیمار پس از درمان، توانایی باردار شدن را از دست نداده و میتواند پس از مشورت با بهترین متخصص زنان در سعادت آباد، برای بارداری اقدام کند.
- روش لاپاراسکوپی فیبروم در مقایسه با عمل جراحی باز، برشها و زخمهای کمتر و کم عمقتری داشته و در نتیجه، بیمار در مدت زمان کمتری بهبودی یافته و میتواند سریعتر به زندگی عادی خود بازگردد.
- دوران نقاهت این روش نسبت به روشهای جراحی بسیار کوتاهتر بوده و در ضمن، درد کمتری نیز متوجه بیمار خواهد بود و به همین دلیل، بیمار به مصرف قرصها و داروهای مسکن کمتری نیز، احتیاج خواهد داشت.
عوارض لاپاراسکوپی فیبروم
لاپاراسکوپی فیبروم همچنان که گفته شد یک عمل نیمه تهاجمی است و در حالت کلی، مزایای بیشتری نسبت به عوارض احتمالی آن خواهد داشت. از جمله عوارض خفیفی که در این روش ممکن است بیمار تجربه کند، عوارض ناشی از بیهوشی شامل تهوع، استفراغ، سردرد، سرگیجه و … است.
همچنین احتمال دارد بیمار پس از جراحی فیبرم با لاپاراسکوپی دردهای دیگری شامل درد در ناحیه گردن و شانه، دردهای عضلانی خصوصا در ناحیه ورود لاپاراسکوپ به شکم و یا خونریزیهایی مشابه دوران قاعدگی را تجربه کند. البته این علائم طبیعی بوده و پس از مدت کوتاهی برطرف خواهند شد.
اقدامات قبل از جراحی فیبروم با لاپاراسکوپی
قبل از انجام جراحی فیبروم با لاپاراسکوپی، لازم است نکاتی را در نظر بگیرید که در زیر به مهمترین آنها پرداخته ایم:
- لاپاراسکوپی فیبروم از طریق بیهوشی عمومی انجام میشود و به همین دلیل، به مدت 12 ساعت قبل از انجام آن باید از خوردن و نوشیدن مواد غذایی اجتناب کنید.
- همچنین بهتر است قبل از انجام لاپاراسکوپی فیبروم رحم، از مصرف نوشیدنیهای الکلی، استعمال دخانیات و … پرهیز کنید.
- از مصرف داروهایی مانند آسپرین که موجب رقیق شدن خون میشوند، خودداری کرده و در مورد آن، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- قبل از انجام این عمل همچنین، از تمیزی و شیو بودن ناحیه مورد نظر مطمئن شوید.
مراقبت های بعد از لاپاراسکوپی فیبروم
بعد از انجام لاپاراسکوپی فیبروم رحم، بیمار بسته به تشخیص پزشک مدت دو یا چند روز در بیمارستان بوده و در این مدت، قادر خواهد بود روتین زندگی عادی خود و کارهایی شامل خوردن، آشامیدن، راه رفتن و … را به راحتی انجام دهد. البته ممکن است در روزهای اولیه بعد از جراحی، دمای بدن بیمار کمی پایینتر از حد معمول خود باشد که طبیعی بوده و نگرانی برای فرد ایجاد نخواهد کرد. درصد کمی از بیماران ممکن است به تزریق مسکن بعد از انجام این عمل نیاز داشته باشند. پس از ترخیص از بیمارستان نیز لازم است برای کشیدن بخیهها و چکاپ، به پزشک خود مراجعه کنید.
هزینه عمل لاپاراسکوپی فیبروم
اگر هزینه لاپاراسکوپی فیبروم ذهنتان را درگیر کرده است، باید حتما با مراجعه به پزشک و یا کلینیک مورد نظرتان این دغدغه را برطرف کنید. چرا که انجام این عمل، هزینه مشخصی نداشته و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در واقع، میزان تخصص و تجربه پزشک، هزینه داروها، شرایط جسمانی بیمار، هزینه خدمات و تجهیزات بیمارستانی و … در هزینه نهایی این عمل تاثیرگذار بوده و سبب تفاوت آن از فردی به فرد دیگر میشود.