مراقبت های سه ماهه دوم بارداری

مراقبت های سه ماه دوم بارداری

مراقبت های سه ماه دوم بارداری شامل چه اقدامات و مواردی است؟ درد شکم در سه ماه دوم بارداری نشانه چیست؟ چه قرص هایی برای سه ماهه دوم بارداری لازم است مصرف شود؟ تغذیه سه ماه دوم بارداری چگونه باید باشد؟ در سه ماه دوم بارداری چه چیزهایی بخوریم؟ سه ماهه دوم بارداری چه خطرات و عوارضی ممکن است داشته باشد؟

مراقبت های دوران بارداری گرچه در تمام طول بارداری و حتی قبل و بعد از آن ادامه دارد اما همزمان با تغییرات و تحولاتی که در این دوران در بدن خود احساس می‌کنید، به مراقبت‌ ها و اقدامات متفاوتی نیاز خواهید داشت. به همین دلیل لازم است ضمن آشنایی با این اقدامات مراقبتی، آن‌ها را جدی گرفته و این اقدامات و نکات را برای هر مرحله از دوران بارداری خود انجام دهید تا به این ترتیب، یک حاملگی موفق داشته باشید و شانس تولد یک نوزاد سالم و سرحال را نیز، افزایش دهید.

معاینات سه ماه دوم بارداری

درد شکم در سه ماه دوم بارداری

احساس درد و گرفتگی در ناحیه شکم و قسمت پایینی آن که اغلب افراد در سه ماهه دوم بارداری خود آن را تجربه می‌کنند، به دلیل رشد جنین اتفاق می‌افتد که سبب بزرگ شدن رحم و فشار وارد کردن به عضلات اطراف آن می‌شود. این درد شکمی همچنین ممکن است در اثر عوامل دیگری مانند نفخ، یبوست، برقراری رابطه جنسی و … بروز پیدا کند.

برای تسکین درد شکمی در سه ماه دوم بارداری که معمولا خفیف و مبهم است، می‌توانید از تمرینات و ورزش‌های آرامش‌بخش مانند یوگا، مدیتیشن، حمام آب گرم، قرار دادن کیسه آب گرم بر روی ناحیه زیر شکم و … کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بارداری

تغییرات بدن در سه ماهه دوم حاملگی

در سه ماهه دوم بارداری به دلیل رشد و بزرگ‌تر شدن جنین، دور شکم مادر بزرگ‌تر شده و به همین دلیل، مادر در این مرحله اضافه وزن بیشتری پیدا کرده و ترک‌های پوستی بر روی شکم او ظاهر می‌شود. افزون بر این در سه ماه دوم بارداری، حالت تهوع به پایان رسیده، سرحال‌‌تر به نظر رسیده و پوست روشن و درخشان‎تری داشته و همچنین ممکن است کمی سوزش سر دل داشته و یا تغییراتی در خلق و خوی خود تجربه کنید. از دیگر تغییراتی که در طول سه ماهه دوم بارداری خود ممکن است در بدن خود احساس کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تیره‌تر شدن هاله پستان‌ها
  • ایجاد خط تیره بر روی شکم و زیر ناف
  • احساس خارش در ناحیه شکم، کف دست و کف پاها
  • ورم و تورم در ناحیه مچ پاها، کف دست و کف پاها
  • احساس مورمور شدن، درد و ناراحتی و یا بی حس شدن دست ها
  • احساس درد در ناحیه کمر، شکم و قسمت پایینی آن، کشاله ران و …
  • بروز ترک های پوستی در نواحی مختلف بدن از جمله روی شکم، سینه، باسن، کشاله ران و …
  • بروز لکه های تیره رنگ بر روی پوست در نواحی گونه‌ها، پیشانی، لب بالا، بینی و … که معمولا در دو طرف صورت قرینه بوده و به این لکه های پوستی، ماسک بارداری نیز گفته می‌شود.

علائم دیگری شامل کم شدن اشتها، احساس تهوع، بی حالی و خستگی بیش از حد و …، از جمله علائم دیگری است که ناشی از مشکلات کبدی بوده و لازم است در صورت مشاهده آن‌ها حتما به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین گرچه ورم در ناحیه مچ پاها، کف دست و کف پاها نیز از جمله تغییرات و علائم سه ماه دوم بارداری بوده اما در صورت ورم ناگهانی و شدید و یا افزایش وزن سریع، لازم است سریعا به پزشک مراجعه کرده و به او اطلاع دهید.

بیشتر بخوانید: مراقبت های سه ماه سوم بارداری

آزمایشات سه ماهه دوم بارداری

در سه ماهه دوم بارداری همزمان با تغییرات و شرایط جدید جسمی، دفعات مراجعه به پزشک نیز افزایش یافته و لازم است تمامی آزمایش‌ها و معاینات تجویز شده از سوی بهترین متخصص زنان در سعادت آباد را به خوبی انجام دهید. در واقع در حالت کلی بهتر است بین هفته ۱۶ تا ۲۰ و همچنین بعد از هفته ۲۶ بارداری، برای انجام معاینات لازم به پزشک خود مراجعه کرده و علائم و نگرانی‌های خود را با او در میان بگذارید. البته در این مورد نیز بهتر است با پزشک خود مشورت کرده چرا که در صورت وجود برخی از بیماری‌ها و یا شرایط خاص، ممکن است در فواصل کمتر و کوتاه‎‌تری نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشید. همچنین لازم است تا در این مرحله از دوران بارداری خود به علائمی مانند تغییر در ترشحات، لکه بینی، درد زیر شکمی، حرکات جنین، احساس تهوع و … توجه بیشتری داشته باشید و حتما این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.

سونوگرافی بارداری یکی از مهم‌ترین آزمایشات و معایناتی است که در صورت تشخیص پزشک تجویز خواهد شد. از جمله معاینات دیگر مهم و رایج در سه ماه دوم بارداری نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت وزن مادر
  • ثبت فشار خون
  • ضربان قلب جنین
  • ثبت ارتفاع رحم
  • آزمایشات غربالگری
  • سونوگرافی آنومالی
  • آزمایش تشخیصی آمنیوسنتز
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *