تغذیه در دوران بارداری

مراقبت های بارداری

مراقبت های بارداری چه اهمیتی دارد؟ ورزش کردن در دوران بارداری چه نقشی دارد؟ چه کارهایی در دوران بارداری خطرناک است؟ با ما همراه باشید تا از مراقبت های لازم در دوران بارداری آگاهی بیشتری داشته و این دوران را به شکل بهتری پشت سر بگذارید.

نقش ورزش در مراقبت های بارداری

ورزش در دوران بارداری بر خلاف آن چه عموما تصور می‌شود، خطری برای بارداری شما نداشته و افزون بر این، می‌تواند بسیاری از دردها و ناراحتی‌های شما در این دوران را به خوبی کاهش دهد. البته باید به خاطر داشته باشید که از ورزش‌ها و فعالیت‌های سنگین مانند دویدن خودداری کنید و ورزش‌های سبک‌تر مانند پیاده‌روی، یوگا، شنا و … را جایگزین آن کنید.

شما همچنین می‌توانید ورزش‌های مخصوص بارداری مانند تمرینات کگل را تحت نظر پزشک خود انجام دهید. هنگام انجام تمرینات ورزشی نیز، هر زمان که احساس فشار و یا خستگی کردید بهتر است ورزش را متوقف کرده و به خود استراحت بدهید.

مراقبت های دوران بارداری

بیشتر بخوانید: زگیل تناسلی

نبایدهای دوران بارداری که باید از آن‌ها اجتناب کنید

در کنار مراقبت‌ها و کارهایی که لازم است در دوران بارداری خود انجام دهید، نیاز است تا از انجام بسیاری از کارها نیز خودداری کنید. موارد گفته شده در زیر، مثال‌هایی از نبایدهای دوران بارداری است:

  • سیگار نکشیدن و یا در نزدیکی افراد سیگاری قرار نداشتن

سیگار کشیدن در دوران بارداری، احتمال سقط جنین، زایمان زودرس، کم وزن بودن نوزاد پس از تولد و … را بالا برده و به طور کلی، سلامت جنین را تهدید می‌کند.

  • استفاده نکردن از مواد مخدر و مشروبات الکلی

همان طور که می‌دانید، استفاده از هر گونه ماده مخدری مانند کوکائین، هروئین، ماری جوانا، تریاک و … در دوران بارداری ممنوع بوده و افزون بر خطر سقط جنین و زایمان زودرس، احتمال بروز ناهنجاری‌ها و نقایص مادرزادی را افزایش خواهد داد.

همچنین مصرف الکل و مشروبات الکلی در دوران بارداری، الکل موجود در خون مادر را از طریق بند ناف به جنین منتقل کرده و ضمن احتمال مرده زایی، می‌تواند سبب معلولیت‌های مختلف جسمی، ذهنی، حرکتی و … در جنین شود.

  • مصرف نکردن غذاهای خام

مصرف غذاهای خام و نپخته در دوران بارداری، ممکن است سبب بروز بیماری انگلی توکسوپلاسموز شده و حین زایمان، مشکلات متعددی را برای شما به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید: جراحی میومکتومی یا برداشتن فیبروم

تغذیه و رژیم غذایی در دوران بارداری

تغذیه و رژیم غذایی مادر در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن مادر و همچنین جنین، از این طریق تامین می‌شود. باید مراقب باشید که در دوران بارداری خود، حتما از مواد غذایی اصلی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و … استفاده کنید.

افزون بر این، باید مصرف 3 تا 5 واحد میوه و سبزیجات تازه و همچنین، 4 واحد لبنیات را در برنامه غذایی خود قرار دهید. در دوران بارداری همچنین بهتر است از شکر و یا شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده نکنید و از مصرف هرگونه مواد خوراکی که دارای این شیرین کننده‌ها و یا مواد نگهدارنده باشند نیز، پرهیز کنید.

برای مصرف دمنوش‌های گیاهی در دوران بارداری نیز، بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و سپس آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید. زیرا بسیاری از دمنوش‌های گیاهی، مصرف دارویی داشته و ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل ایجاد کرده و یا استفاده از آن در دوران بارداری خطرناک باشد.

مصرف کافئین و قهوه در دوران بارداری نیز، باید با احتیاط بوده و نباید در مصرف آن، زیاده‌روی کرد. به عنوان مثال در حالت کلی، نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه توصیه نمی‌شود که البته این مورد هم ممکن است از شخصی به شخص دیگر بسته به حساسیت فرد نسبت به کافئین و دستور پزشک، متفاوت باشد.

معاینات دوران بارداری

انجام معاینات دوران بارداری، یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های این دوران بوده که بهتر است برای انجام آن به بهترین متخصص زنان در سعادت آباد مراجعه کنید. خانم‌های باردار باید در دوره 6 ماه نخست بارداری خود، به صورت ماهانه، در ماه‌های هفتم و هشتم در هر 15 روز یک بار و در ماه نهم بارداری نیز، به صورت هفته‌ای یک بار به پزشک خود مراجعه کنند.

پزشک در طول این معاینات، تست‌های چک آپ کامل و دیگر آزمایشاتی که نیاز بداند را برای شما تجویز کرده و همچنین، معاینات بالینی مورد نیاز مانند معاینات لگنی را انجام خواهد داد. پزشک زنان همچنین، سوابق قبلی پزشکی و داروهایی را که قبلا مصرف کرده‌اید، کاملا بررسی کرده و در صورت نیاز به قطع مصرف یک داروی خاص و یا استفاده کردن از یک ویتامین و یا مکمل غذایی، مشاوره‌های لازم را انجام خواهد داد.

افزون بر این، در صورت مشاهده علائمی مانند آن چه در ادامه گفته شده است، باید هرچه سریع‌تر به پزشک خود مراجعه کرده و آن را با پزشک خود در میان بگذارید:

  • احساس لرز و یا تب
  • سرگیجه و یا تار بودن دید
  • تورم ناگهانی صورت و یا انگشتان
  • سردردهای شدید و طولانی مدت
  • حالت تهوع و استفراغ شدید و مداوم
  • خروج خون و یا مایعات از ناحیه واژن
  • کم حجم شدن ادرار و یا سوزش ادرار
  • حرکت نکردن و یا تغییر در حرکات کودک
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *