مراقبت های بعد از هیسترکتومی شامل چه اقداماتی است؟ هیسترکتومی یک عمل جراحی است که به منظور برداشتن رحم و با هدف درمان بیماری های مختلف مانند فیبروم رحم، عفونت رحم، سرطان رحم و غیره، انجام میشود. بعد از انجام این جراحی، بیمار باید مراقبت های مناسبی را انجام دهد تا بهبودی سریعتری داشته باشد و مشکلات و عوارض پس از جراحی را کاهش دهد.
میتوان گفت مراقبت های بعد از هیسترکتومی برای تمامی افراد تقریبا یکسان بوده اما اگر شرایط بیمار خاص باشد ممکن است نیاز به رعایت برخی نکات دیگر داشته باشد که حتما جراح متخصص در همان ابتدا به شما ذکر میکند. دوره نقاهت و رعایت این نوع مراقبت ها نتایج بسیار بهتری را برای بیمار به همراه خواهد داشت.
عفونت واژن بعد از هیسترکتومی
جراحی هیسترکتومی در واقع یکی از عمل های جراحی با عوارض بسیار کم به شمار میآید اما هیچ گونه عملی وجود ندارد که هیچ گونه عوارضی برای بیمار به دنبال نداشته باشد. عفونت واژن بعد از هیسترکتومی، از جمله شایعترین عوارض این نوع عمل جراحی است. در حقیقت بسیاری از پزشکان در این زمینه معتقدند که عفونت واژن پس از این عمل اگر به مقدار کم باشد و برای بیمار مشکلی ایجاد نکند، امری عادی و طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. ولی اگر عفونت واژن بعد از هیسترکتومی، شدید بوده و برای بیمار آزاردهنده باشد، حتما باید به بهترین جراح هیسترکتومی در سعادت آباد مراجعه کرد.
بیشتر بخوانید: تغذیه بعد از عمل هیسترکتومی
ترشحات واژن بعد از هیسترکتومی چگونه باید باشد؟
بعد از جراحی هیسترکتومی ممکن است که شما ترشحات کمرنگ قهوه ای رنگی را مشاهده کنید که جای هیچ نگرانی نداشته و توصیه میشود در این مدت از نوار بهداشتی استفاده کنید. در صورت مواجه با این نوع ترشحات واژن بهتر است از تامپون استفاده نکنید زیرا با احتمال بیشتری با عفونت مواجه میشوید. این نوع ترشحات واژن بعد از هیسترکتومی ممکن است تا مدت زمانی حدود 4 هفته ادامه داشته باشد اما اگر این ترشحات ادامهدار بوده، تبدیل به خونریزی شده و یا شدت بیشتری پیدا کند، باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و علائم خود را با او در میان بگذارید.
همچنین اگر هنگام خروج ترشحات واژن بعد از هیسترکتومی، در ناحیه واژن خود احساس سوزش، خارش و ناراحتی داشته باشید و یا این ترشحات بوی نامطبوعی داشته باشد، ممکن است در واژن خود عفونت داشته باشید و در این مورد نیز باید حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
نحوه خوابیدن بعد از هیسترکتومی
بعد از عمل هیسترکتومی، خوابیدن به شکل مناسب و رعایت برخی نکات به بهبودی سریعتر شما کمک میکند. در ادامه، چند نکته برای نحوه خوابیدن بعد از عمل هیسترکتومی را بیان خواهیم کرد:
بعد از جراحی هیسترکتومی نحوه خوابیدن اهمیت بالایی داشته و بهتر است به صورت طاق باز و پشت به کمر بخوابید و از یک بالش به عنوان نگهدارنده پشت خود استفاده کنید تا بدن کمی حالت نیمه نشسته پیدا کند. سعی کنید حین خوابیدن بعد از هیسترکتومی ، به زخمها و ناحیه جراحی شده فشار کمتری وارد شده و به مرور زمان تلاش کنید تا وضعیت خوابیدن خود را به حالت استاندارد برگردانید.
بیشتر بخوانید: هزینه عمل هیسترکتومی
مراقبت از زخم بعد از جراحی هیسترکتومی
جراحی هیسترکتومی با هر یک از روشهای باز یا بسته انجام شده باشد، دارای زخم هایی است که نیاز به مراقبت داشته تا از بروز عفونت بعد از عمل جلوگیری شود. در ابتدا پانسمانها به مدت 48 ساعت بعد از جراحی از روی زخم ها برداشته شده و ضدعفونی میگردد. بعد از این مدت دیگر بر روی زخم ها پانسمان قرار داده نمیشود تا در مجاورت با هوا خشک شده و به مرور زمان بهبود یابند.
توجه داشته باشید که رعایت بهداشت در این ناحیه و شستشوی این زخم ها بسیار مهم است و میتواند از بروز عوارض جانبی بسیاری جلوگیری کند.
همچنین در صورتی که از بخیه های غیر قابل جذب استفاده شده است، باید در زمان تعیین شده برای خارج کردن و کشیدن این بخیهها اقدام کنید. گاهی در افراد چاق ممکن است از محل زخم کمی خونابه و ترشحات آبکی خارج شود که با رعایت نکات ذکر شده پس از چند روز بهبود پیدا می کند.
درد بعد از هیسترکتومی
درد بعد از هیسترکتومی تقریبا برای همه بیماران وجود خواهد داشت اما این مورد به مرور زمان بهبود مییابد و باید از شدت آن کاسته شود. اگر بعد از گذشت 48 ساعت به درد شدید شکمی دچار شدید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا بررسی های لازم و سونوگرافی انجام شود. درواقع درد بعد از این جراحی تا حدودی معمول است و در دوران مراقبت های بعد از هیسترکتومی، با مصرف دارو های مسکن و ضد درد نیز قابل کنترل است.
سخن پایانی
در این مطلب به توضیحی درباره مراقبت های بعد از هیسترکتومی و نکات لازم برای بهبودی سریعتر پرداختیم. این عمل می تواند از بروز مشکلات و عوارض دیگر جلوگیری کند. در واقع این عمل جراحی یکی از عمل های کم خطر بوده که عوارض زیادی در پی ندارد. بهتر است قبل از اقدام به این عمل اطلاعات کافی و مراقبت های لازم را از پزشک معالج خود جویا شوید.